Bifteky s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 845 mg
  • Vláknina 3439.8 mg
  • Vitamín A 3439.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na 4 bifteky, osušíme a každý biftek rukou naplocho stlačíme. Maso vložíme do mísy, zalijeme 8 lžícemi oleje a necháme asi 12 hodin odležet. Bifteky občas obrátíme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Potom cibuli vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Bifteky necháme okapat a rstujeme je na tuku, v němž se smažila cibule, po každé straně asi 4 minuty. Osolíme je, opepříme a spolu s kroužky cibule upravíme na mísu.

Komentáře k receptu