Bifteky s provensálským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 903.9 mg
  • Vláknina 5608.8 mg
  • Vitamín A 5608.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme.

  • 2

    Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé.

  • 4

    Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory.

Komentáře k receptu