Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 50 g Mandle
  • 800 g Kdoule
  • 40 ml Med včelí
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citronová kůra
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1323.8 mg
  • Vláknina 18166 mg
  • Vitamín A 18166 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.

  • 2

    Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.

  • 3

    Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu