Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 25 g Bazalka
  • 125 g Ořechy burské pražené
  • 20 g Citronová tráva
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 hrnek Mléko kokosové
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 3 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 961.9 mg
  • Vláknina 4632.2 mg
  • Vitamín A 4632.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu kokosového mléka vlijeme do hrnce a zahříváme, dokud se nezačne srážet. Přidáme směs na kari a povaříme. Vmícháme rybí omáčku, palmový cukr i citronovou trávu a vaříme, dokud směs neztmavne.

  • 2

    Vlijeme zbytek mléka, opět přivedeme k varu. Přidáme na nudličky rozkrájené maso a mleté burské oříšky, za stálého míchání vaříme 8 - 10 minut, než se většina tekutiny odpaří.

  • 3

    Na závěr přidáme pokrájené chilli papričky, nakrájené limetkové listy a koření dle chuti. Podáváme s osolenými vařenými vejci, dozdobené bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu