Hovězí svíčková na kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 75 g Ořechy burské pražené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 l Mléko kokosové
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 1780.9 mg
  • Vláknina 22026.2 mg
  • Vitamín A 22026.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme kari pastu a mícháme dokud nezačne vonět. Poté za stálého míchání vlijeme kokosové mléko a provaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nasekanou cibuli, nesolené arašídy, skořici a kardamom. Zakryjeme a vaříme zvolna cca 20min.

  • 3

    Vložíme maso a na mírném ohni zahříváme ještě cca 10min. Ochutíme cukrem, rybí omáčkou a tamrindovou šťávou.

  • 4

    Podáváme jakmile jsou brambory i maso měkké.

Komentáře k receptu