Biftek s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 11.74 ml Olej rostlinný
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 513.6 mg
  • Vláknina 1842.5 mg
  • Vitamín A 1842.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme rozměklé máslo, prolisovaný česnek a pažitku. Směs vyklopíme na pečící papír a srolujeme do válečku o průměru 3cm, oba konce svážeme a dáme do lednice vytuhnout.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 3-4 minuty, záleží na výšce steaku.

  • 3

    Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme teplým nožem na 2cm silné plátky, které poklademe na každý biftek.

  • 4

    Servírujeme např. se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu