Thajské hovězí se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 50 g Sezam - semena
  • 4 g Zázvor celý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 500 g Hovězí kýta
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Chilli omáčka
  • 60 ml Olej sezamový
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 778.7 mg
  • Vláknina 6097.5 mg
  • Vitamín A 6097.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozdrtíme sezamová semena a přesypeme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, zázvor, cukr, sojovou omáčku, sezamový olej a vše důkladně promícháme.

  • 2

    V nekovové míse smícháme maso nakrájené na nudličky, jarní cibulku nadrobno a marinádu, zakryjeme a necháme v lednici 5 hodin uležet.

  • 3

    Velkou pánev rozpálíme, potřeme olejeme a ve dvou várkách, aby se dobře propeklo, opečeme naložené maso ze všech stran.

  • 4

    Podáváme s ostrou chilli omáčkou.

Komentáře k receptu