Rostbíf s jogurtovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 479.9 mg
  • Vláknina 195 mg
  • Vitamín A 195 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 240 stupňů Celsia. Maso omyjeme, očistíme a ovážeme kuchyňskou nití, osolíme a opepříme.

  • 2

    V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme s pekáčem do trouby a pečeme 20 minut. Maso z pekáče vyjmeme, necháme zchladnout.

  • 3

    Kopr a pažitku omyjeme, osušíme a na jemno nasekáme, přimícháme do bílého jogurtu, přidáme hořčici, osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso krájíme na tenké plátky, servírujeme na připravené talíře a podáváme s jogurtovým přelivem.

Komentáře k receptu