Hovězí v pršutu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1400 g Hovězí svíčková
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Citronová kůra
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 500 g Prosciutto sušené
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1167.8 mg
  • Vláknina 20945 mg
  • Vitamín A 20945 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou rozdělíme na 3 kusy. Smícháme olej, tymián, citronovou kůru, sůl a pepř a vzniklou směsí bohatě natřeme maso. Obalíme plátky pršutu a pevně ovážeme nití. Grilujeme za častého otáčení 30 minut, potom přendáme do alobalu, zabalíme a necháme 10 minut dojít. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na silné plátky, osušíme, potřeme zbylou olejovou směsí z masa a ogrilujeme na alobalovém tácu dozlatova z obou stran.

Komentáře k receptu