Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Hovězí svíčková
  • 80 g Nudle rýžové
  • 6 ks Cibule
  • 4 ks Shiitake houby
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 135 g
  • Cholesterol 25.2 mg
  • Draslík 3770.9 mg
  • Vláknina 62368.5 mg
  • Vitamín A 62368.5 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno.

  • 2

    Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem.

Komentáře k receptu