Pečená svíčková s houbovými nočky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šalotka
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 50 g Slanina anglická
  • 100 ml Víno portské
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Rozmarýn
  • 1 ks Tymián
  • 2 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 3 polévková lžíce sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1157 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 765 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 879.3 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Šalotku a houby nakrájíme na jemno.

  • 2

    2) Lžíci másla necháme rozpustit na másle, přidáme šalotku a necháme zpěnit. Poté přidáme lžíci cukru, protlak a houby a restujeme. Přidáme 100 ml vody, osolíme a dusíme 10 min.

  • 3

    3) Cibuli nakrájíme najemno, a smažíme na másle. Přidáme zbylou lžicí cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme portské, koření a pepř. Vaříme až budeme mít tak polovinu šťávy.

  • 4

    4) Maso prošpikujeme slaninou a zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Poté pečeme 25 minut na 190 °C.

  • 5

    5) Servírování: na talíř uděláme lžící z houbové směsi nočky, přidáme plátek masa a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu