Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Artyčoky
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Máslo bylinkové
  • 100 g Chřest zelený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.02 dl Olej olivový
  • 3 dl Demi glace
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 841 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 185.7 mg
  • Draslík 1773.9 mg
  • Vláknina 19169.8 mg
  • Vitamín A 19169.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blanky a rozkrojíme na porce. Z obou stran osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160-170 °C pečeme cca 12 minut.

  • 2

    Mezitím nakrájíme žampiony a chřest, přidáme marinovaná srdíčka artyčoků a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme čerstvý tymián.

  • 3

    Na bramborové gnocchi uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Po vychladnutí oloupeme a důkladně rozmačkáme. Přidáme mouku a vejce, promícháme a osolíme. Z těsta tvoříme malé válečky o průměru max. 3 cm a pokrájíme na kousky. Vytvarujeme na nočky a ve vodě krátce vaříme, cca 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Po vyjmutí zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Zlehka potřeme olejem a krátce orestujeme v rozpálené pánvi.

  • 4

    Hotové maso ragú rozdělíme na talíře, poklademe masem, doplníme bramborovými gnocchi, přelijeme omáčkou demi glace a ihned podáváme.

Komentáře k receptu