Telecí játra na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Játra telecí
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 449.8 mg
  • Draslík 1227.3 mg
  • Vláknina 2981.5 mg
  • Vitamín A 2981.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme.

  • 2

    Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky.

Komentáře k receptu