Koroptví paštika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Játra telecí
  • 10 g Sardelové řezy
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Koroptev
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1244 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 184 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 174.4 mg
  • Draslík 227.6 mg
  • Vláknina 702.1 mg
  • Vitamín A 702.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.

  • 4

    Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.

  • 5

    Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.

Komentáře k receptu