Huspenina z nožiček
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 ks Vepřové nožičky
- 2 ks Telecí nožičky
- 68 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 861 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 81 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 344.4 mg
- Draslík 1257.7 mg
- Vláknina 24785.8 mg
- Vitamín A 24785.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme. 
- 
                                2Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody. 
- 
                                3Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat. 
- 
                                4Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev. 
- 
                                5Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti. 
- 
                                6Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny. 
- 
                                7Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka. 
- 
                                8Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče. 
- 
                                9K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem. 
- 
                                10Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout. 
- 
                                11Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti. 
- 
                                14
- 
                                17
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        