Telecí játra na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Estragon
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 435.5 mg
  • Draslík 581.8 mg
  • Vláknina 3487.5 mg
  • Vitamín A 3487.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

  • 2

    Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme.

Komentáře k receptu