Hovězí jazyk pečený se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí jazyk
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2630 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 515.1 mg
  • Vláknina 1086.2 mg
  • Vitamín A 1086.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu másla utřeme se sardelovými řezy, přidáme citronovou šťávu a směsí potřeme uvařený hovězí jazyk.

  • 2

    Zbylé máslo rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme jazyk. Podlijeme trochou vývaru a dusíme. Povrch posypeme strouhankou a zapečeme.

Komentáře k receptu