Dršťky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Dršťky syrové
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 315.5 mg
  • Draslík 827.5 mg
  • Vláknina 9081.5 mg
  • Vitamín A 9081.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.

  • 3

    Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.

Komentáře k receptu