Dršťky s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Dršťky syrové
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka tradiční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1311 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 176.6 mg
  • Draslík 139.2 mg
  • Vláknina 3918.8 mg
  • Vitamín A 3918.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky nakrájíme na nudličky, propláchneme, zalijeme vodou, povaříme a vodu slijeme. Zalijeme novou vodou, osolíme a několik hodin vaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji částí vývaru z drštěk, přidáme kousek citronové kůry a povaříme na hustou omáčku.

  • 3

    Potom do omáčky přilijeme citronovou šťávu, přidáme kousek bujónu, pepř a nasekanou petrželku. Pro vylepšení chuti přidáme nasekanou šunku.

  • 4

    Dršťky podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu