Telecí játra v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Játra telecí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1134 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 1047 mg
  • Draslík 995.2 mg
  • Vláknina 874 mg
  • Vitamín A 874 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu