Dršťky ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 750 g Dršťky vařené
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1667 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 337.7 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 2753 mg
  • Vitamín A 2753 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi na lžíci sádla osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpek vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme vařené dršťky nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme.

  • 2

    V rendlíku zatím připravíme vinnou omáčku. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou a povaříme. Osolíme, zalijeme bílým vínem a dochutíme muškátovým oříškem. Omáčkou zalijeme hotové dršťky a podáváme.

Komentáře k receptu