Srdcový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí srdce
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 310 mg
  • Draslík 845.4 mg
  • Vláknina 1349.5 mg
  • Vitamín A 1349.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí srdce rozkrojíme, blanky a žilky odstraníme, maso znovu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené srdce, zaprášíme moukou a zprudka opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, rozetřený česnek, osolíme a okořeníme kmínem. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa asi 80 minut.

  • 3

    Nakonec guláš dochutíme špetkou vegety.

Komentáře k receptu