Hovězí játra na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1000 g Játra hovězí
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 273.3 mg
  • Draslík 371.8 mg
  • Vláknina 1281 mg
  • Vitamín A 1281 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova osmažíme. Částečně ji zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka.

  • 3

    Játra vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zasypeme ji hladkou moukou, osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Omáčku nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Ke konci varu omáčku podle chuti přisolíme a nakonec procedíme.

  • 5

    Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře k receptu