Ledvinová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Hovězí ledviny
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 532.1 mg
  • Vláknina 12242.8 mg
  • Vitamín A 12242.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou ledvinu odblaníme, rozpůlíme, znovu omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninou ji osmažíme na oleji. Zaprášíme moukou, ještě osmahneme a zalijeme vodou.

  • 2

    Když je zelenina téměř měkká, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme a dovaříme.

Komentáře k receptu