Hovězí roláda v celerové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 238.1 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso upravíme na plát, důkladně naklepeme, mírně osolíme. Maso poklademe plátky sýra a oloupanou, nahrubo nastrouhanou kedlubnou. Stočíme do rolády, převážeme nití a necháme chvíli odpočinout v chladničce.

  • 2

    Oloupanou cibuli a celer na jemno nastrouháme, osmahneme na másle. Podlijeme trochou vody, dusíme do měkka, poté zeleninu rozmixujeme, přidáme k ní hovězí roládu, podlijeme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka.

Komentáře k receptu