Myslivecká roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 668.5 mg
  • Vláknina 10620.5 mg
  • Vitamín A 10620.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.

  • 2

    Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.

  • 4

    Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.

  • 6

    Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.

  • 8

    Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.

  • 9

    Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu