Hovězí plátky s mrkvovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 20.4 mg
  • Vláknina 3535 mg
  • Vitamín A 3535 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme je, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozředěnou vodou, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Zvlášť udusíme očištěnou, nakrájenou mrkev. Měkkou ji prolisujeme nebo umixujeme a navršíme na hotové plátky.

  • 4

    Pokrm zdobíme kostičkou másla obalenou v sekané petrželce.

Komentáře k receptu