Jablkovo-celerová pomazánka "á la méditerrané"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 869.6 mg
 - Vláknina 24512 mg
 - Vitamín A 24512 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme celer ( bulvu) a jablko, očistíme a nastrouháme najemno. Pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Na oleji z vlašských ořechů lehce orestujeme ovesné vločky a sezamová semínka a zalijeme bazalkovým octem. Vzniklou hmotu dáme do vysoké nádoby a krátce rozmixujeme. Ihned poté promícháme s celerovo-jablečnou hmotou. Dochutíme solí a pepřem, mažeme na chleba a zdobíme nasekanými vlašskými ořechy.