Portugalský sendvič
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 718 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 39.6 mg
 - Draslík 172.7 mg
 - Vláknina 4793.5 mg
 - Vitamín A 4793.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ančovičky vyklopíme z konzervy, promícháme se žervé, změklým máslem (1 lžíce) a hořčicí (ančovičky můžeme překrájet na menší kousky).
 - 
                                2
Plátky chleba namažeme po jedné straně máslem, na polovinu z nich rozetřeme připravenou směs a přiklopíme zbylými namazanými plátky. Mírně zmáčkneme, rozkrojíme na poloviny (vznikne trojúhelníkový sendvič) a podáváme.