Rybí polévka třeboňská
Suroviny
- 33 g Cibule
 - 267 g Kapr obecný
 - 133 g Vnitřnosti z kaprů
 - 33 g Celer bulvový
 - 67 g Máslo čerstvé
 - 13 g Polévkové koření
 - 7 g Petržel - nať
 - 13 g Tuk
 - 20 g Sůl
 - 33 g Petržel kořen
 - 1.3 g Kari koření
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 33 g Mrkev kořen
 - 67 g Žemle tuková
 - 67 g Protlak rajčatový
 - 130 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 700 ml Voda pitná
 - 1 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 32.1 mg
 - Draslík 192.5 mg
 - Vláknina 1427.6 mg
 - Vitamín A 1427.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.
 - 
                                3
Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.
 - 
                                5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.