Vepřové na houbách a víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 791.4 mg
 - Vláknina 3308.8 mg
 - Vitamín A 3308.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naklepeme, houby očistíme a nakrájíme. Maso celé potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, petrželí a pokryjeme houbami. Nakonec přilijeme víno, olej a maso necháme alespoň dvanáct hodin marinovat v ledničce.
 - 
                                2
Po vyndání necháme mísu ještě půl hodiny stát. Pak maso s houbami rozložíme na plechu, polijeme marinádou a přikryjeme alobalem. Pokrm pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny, pak odstraníme alobal a dopékáme dalších patnáct minut.