Zelné listy s husí nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 874 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 71.8 mg
 - Draslík 250.4 mg
 - Vláknina 6456.7 mg
 - Vitamín A 6456.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávku zelí omyjeme, odloupneme povadlé listy, vybereme šest větších zdravých listů, spaříme je v horké vodě a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, bešamel a paštiku z husích jater. Přidáme ještě vejce a vše spolu důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tuto nádivku rovnoměrně rozdělíme na zelné listy, zabalíme do závitků a ovážeme gázou. Závitky nepřevazujeme nití, rozřízly by se. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 10 minut.