Polévka toskánská telecí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 101 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 355.5 mg
- Draslík 1133.7 mg
- Vláknina 11224.2 mg
- Vitamín A 11224.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do velkého hrnce dáme telecí maso, hrášek, vývar a vodu a vše uvedeme do varu. Lžící s dírami sbíráme po vrchu pěnu. Vaříme 25 minut. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, tuřín, rajčata, cibuli a bazalku. Můžeme osolit a opepřit. Necháme vařit 2 hodiny a sebereme občas z povrchu pěnu. Hrnec sudnáme ze sporáku a necháme 2 hodiny stranou. 
- 
                                2Poté hrnec dáme na střední plamen a uvedeme obsah do varu. Přidáme vermicelli a 12 minut vaříme. Vyndáme a vyhodíme bazalku. 
- 
                                3Okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                