Myslivecká paštiková polévka
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
- 100 g Hříbky čerstvé
- 200 g Srnčí maso
- 100 g Paštika zvěřinová
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 1 kávová lžička Koření Zvěřina
- 1.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Víno červené
- 1 dl Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 0.5 polévková lžíce Česnek medvědí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 468 mg
- Vláknina 2896.8 mg
- Vitamín A 2896.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Srnčí maso na guláš omyjeme, pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posypeme majoránkou, solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a zalijeme 2 dl červeného vína. Maso necháme v marinádě 1 hodinu. 
- 
                                2Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. 
- 
                                3Omyté bylinky saturejku a česnek medvědí pokrájíme nadrobno. 
- 
                                4V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme česnek medvědí s cibuli a saturejkou, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. Přimícháme houby a dusíme společně 5 - 7 minut. 
- 
                                5Pak přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20 minut. 
- 
                                63 minuty před dokončením zamícháme zvěřinovou paštiku s 2 lžícemi bílého vína. 
- 
                                7Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        