Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.1 mg
 - Vláknina 52.4 mg
 - Vitamín A 52.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme škrabkou a opláchneme, potřeme polovinou marinády, urovnáme na gril a grilujeme tak dlouho, dokud povrch chřestu s marinádou nezkaramelizuje. Po zkaramelizování povrchu chřestu je pokrm hotov. Hotový pokrm potřeme zbylou polovinou marinády, kterou jsme rozmixovali v mixéru. Pokrm podáváme teplý.
 - 
                                2
Marináda:
 - 
                                3
Olivový olej dobře promícháme s hořčicí a ochutíme. Do druhé poloviny marinády, kterou budeme polévat grilovaný chřest, přidáme ocet a v mixéru ji promixujeme.