Kari zelené s tempurou
Suroviny
- 175 g Asijská obalovací směs Tempura
 - 15 g Bazalka
 - 0.4 kávová lžička Polévkové koření Maggi
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Chilli paprička
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Kokosové mléko
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Galgan
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 29.1 mg
 - Draslík 686.5 mg
 - Vláknina 7798.5 mg
 - Vitamín A 7798.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme semena koriandru, pepře a kmínu v mlýnku. Vznikne nám prášek na zelenou kari pastu. Šalotku, zelené chilli papričky, česnek, polovinu připravené limetkové kůry, galangal, kurkumu, sůl a lístky koriandru s práškem smícháme a vše rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme tempuru a mícháme 2 minuty. Přidáme pokrájené jarní cibulky a smažíme minutu. Vyjmeme z pánve tempuru a cibulky a dáme stranou.
 - 
                                3
Do woku nalijeme polovinu kokosového mléka a přivedeme k varu, přidáme 6 lžic kari pasty a zbylou limetkovou kůru a minutu vaříme. Přidáme odloženou tempuru a jarní cibulky. Přidáme zbylé kokosové mléko a necháme 8 minut podusit. Přimícháme lístky bazalky a maggi.
 - 
                                4
Minutu podusíme a poté ihned podáváme.