Salát provensálský s těstovinami
Suroviny
- 115 g Cuketa
 - 100 g Salát hlávkový
 - 25 g Olivy černé
 - 25 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 400 g Artyčoky sterilované
 - 225 g Těstoviny Penne
 - 115 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 550.6 mg
 - Vláknina 20325 mg
 - Vitamín A 20325 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dle návodu na balíčku uvaříme těstoviny. Poté je necháme okapat a vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich sůl, pepř, olivový olej a sušená rajčata. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vmícháme do těstovin rozpůlené artyčoky, rajčátka a nakrájenou cuketu na plátky a olivy nadrobno. Salátové listy rozprostřeme do servírovací mísy.
 - 
                                3
Smícháme v misce rajčatový protlak, bílý jogurt, pomerančovou šťávu a bazalku a tuto zálivku vmícháme do těstovin a zeleniny.
 - 
                                4
Směs přemístíme na salátové listy a podáváme.