Dušené lilkové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 4 ks Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 683.9 mg
  • Vláknina 24306 mg
  • Vitamín A 24306 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.

  • 2

    Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme.

  • 3

    Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.

Komentáře k receptu