Citrusový zmrazený nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 23 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 149.9 mg
- Vláknina 4075 mg
- Vitamín A 4075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem. 
- 
                                2Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout. 
- 
                                3Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo. 
- 
                                4Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme. 
- 
                                5V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi. 
- 
                                6Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit. 
- 
                                7Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        