Asijská zelenina se sójovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 187 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 637.7 mg
 - Vláknina 6405 mg
 - Vitamín A 6405 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.
 - 
                                2
Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.
 - 
                                3
Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.