Kuřecí prsa na hruškách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno Marsala
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 644.8 mg
  • Vláknina 4719.8 mg
  • Vitamín A 4719.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na 8dílků.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej s máslem a kuřecí maso z každé strany cca 2min orestujeme. Poté zalijeme Marsalou, ochutíme solí, pepřem a cca 10min podusíme. Po 5ti minutách přidáme hrušky a dodusíme společně.

  • 3

    Hotové maso nakrájíme na plátky, ozdobíme hruškami, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu