Sýrová omeleta s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2288 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 524.2 mg
 - Draslík 208.3 mg
 - Vláknina 2180 mg
 - Vitamín A 2180 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, čedar nastrouháme na jemno, polovinu přimícháme k vejcím, v pánvi potřeme dno kouskem másla, nalijeme do pánve vejce se sýrem, chvilku necháme tuhnout a později za stálého pohybování pánví usmažíme omeletu. Nakládané olivy bez pecek nakrájíme na plátky, omeletu přendáme na talíř, poklademe plátky oliv, omeletu přehneme a povrch ještě posypeme zbytkem sýru.
 - 
                                2
Podáváme jako teplý předkrm nebo snídani.