Koláč z kynutého těsta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 38.2 mg
 - Draslík 171.2 mg
 - Vláknina 4662.5 mg
 - Vitamín A 4662.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme krystalovým cukrem, zalijeme vlažnou vodou a kvásek necháme vykynout.
 - 
                                2
Mouku nasypeme do větší mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme Heru, vejce a vykynutý kvásek. Vše důkladně prohněteme, těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                4
Z hladké mouky, moučkového cukru a másla připravíme drobenku.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše, přeneseme ho na plech s pečicím papírem a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou.
 - 
                                6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut, až okraje mají zlatavou barvu.