Hrušky v rumovém krému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 250.7 mg
 - Vláknina 8853.3 mg
 - Vitamín A 8853.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.
 - 
                                2
Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.
 - 
                                3
Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.