Bulharský džuveč
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 10 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Provensálské koření
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Petržel
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 1732.4 mg
 - Vláknina 15855.8 mg
 - Vitamín A 15855.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osmažíme nakrájenou cibuli na sádle, nakrájené maso, přidáme česnek a sladkou papriku, sůl a ostatní koření.
 - 
                                2
Zalijeme vývarem a dusíme. Když je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na kousky, rajčata a papriky, fazolové lusky a tolik vývaru, aby po dovaření zbyla šťáva.
 - 
                                3
Posypeme čerstvou petrželkou.