Opékané vařené brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Brambory
  • 0.48 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme pivem a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Pak je osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu