Omáčka z humra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 2637 mg
 - Bílkoviny 148 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 742.5 mg
 - Draslík 2817.4 mg
 - Vláknina 7607.5 mg
 - Vitamín A 7607.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 11.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.
 - 
                                3
Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.
 - 
                                4
Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.
 - 
                                5
Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.