Rajčatový sorbet s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 284.3 mg
 - Vláknina 4237.6 mg
 - Vitamín A 4237.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.