Dip s avokádem a jogurtem
Suroviny
- 150 g Rajčata
- 150 g Jogurt nízkotučný
- 300 g Hrách
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 3 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Limetková kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 12 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 11436.5 mg
- Vitamín A 11436.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek vložíme do horké vody, necháme povařit zhruba 1 minutu, následně hrášek přendáme do studené vody. Necháme důkladně oschnout.
-
2
Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu.
-
3
Avokádovou dužinu, polovinu hrášku, jogurt, prolisovaný česnek, limetkovou kůru a šťávu důkladně rozmačkáme.
-
4
Cibuli nakrájíme najemno, rajčata oloupeme a dužinu tence nakrájíme, poté cibuli a rajčata promícháme do avokádové směsi.
-
5
Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem.