Batáty v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 821 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 452.2 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Batáty oškrábeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Na stůl rozložíme kus alobalu, doprostřed vložíme batáty, přidáme máslo, alobal zabalíme, vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
 - 
                                2
Alobal rozbalíme, batáty promícháme se zakysanou smetanou, posypeme posekanou pažitkou a podáváme jako přílohu k pečeným pokrmům.